Lentoblogi

Artikkelit
Kuinka saada edullisempi lentolippujen hinta
by Milla/ on 25 Apr 2023

Kuinka saada edullisempi lentolippujen hinta

Lentolippujen hinnat voivat vaihdella suuresti, mutta onneksi on olemassa joitain vinkkejä, joiden avulla voit säästää rahaa lippujen hankinnassa. Tässä artikkelissa esittelemme kuusi tapaa, joilla voit säästää lentolippujen hinnoissa. Varaa lento ajoissa Lentoliput ovat yleensä halvempia, jos ne varataan ajoissa. Monet lentoyhtiöt tarjoavat alennuksia, jos varaat liput hyvissä ajoin ennen matkaa. Kannattaa siis suunnitella matka etukäteen ja varata lennot mahdollisimman ajoissa. Seuraa lentoyhtiöiden tarjouksia Lentoyhtiöt tarjoavat usein erilaisia tarjouksia ja alennuksia. Voit seurata lentoyhtiöiden kampanjoita niiden verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja tilaamalla niiden uutiskirjeitä.

Lentamisesta
Millainen On Hyvä Matkalaukku Lennolle
by Hemron/ on 12 Sep 2022

Millainen On Hyvä Matkalaukku Lennolle

Lentokoneella matkustamista varten on usein hyvä varata aivan omanlaisensa matkalaukku. Se voi tehdä matkatavaroiden kuljetuksesta sekä turvallisempaa, helpompaa että mukavampaa ja jopa säästää aikaasi lentokentällä. Oikeanlaisen matkalaukun valinta pitää myös tavarasi myös kunnossa ja ehjinä, sillä matkalaukkuja voidaan käsitellä aika kovakouraisesti lennoilla. Hyvä matkalaukku voi myös vaikuttaa jopa siihen, kuinka hyvin tavarasi löydetään, jos matkalaukku katoaa! Mistä tunnistaa hyvä matkalaukku Lennolle otettavan matkalaukun on hyvä olla melko kovapintainen, eli mikä tahansa löysä kassi ei ole aina hyvä vaihtoehto.

Lentamisesta
Raskaana Lentäminen Ilman Huolia On Mahdollista
by Hemron/ on 10 Jul 2022

Raskaana Lentäminen Ilman Huolia On Mahdollista

Raskaus on elämänvaihe, jossa odottavan äidin ja sikiön terveys ja turvallisuus on ensisijaista. Raskaana lentäminen onnistuu useimmissa tapauksissa, kun raskaus etenee normaalisti. Raskaana olevan matkustajan on tarpeen tietää hyvissä ajoin rajoitukset, jotka koskevat raskaana lentämistä. Peruskäytäntönä on, että pidemmät lentomatkat ovat luvallisia aina raskausviikolle 36 saakka, ja lyhyemmille lennoille pääsee raskausviikolle 38 saakka. Riski- ja monikkoraskauksissa rajoitukset ovat tiukemmat. Joskus raskaana olevalta vaaditaan lääkärintodistus lennolle pääsemiseksi. Raskaana olevan kannattaa selvittää asia etukäteen oman lentoyhtiön kanssa.

Lentamisesta
Miten Toimia Lentokentällä Oikein
by Hemron/ on 19 May 2022

Miten Toimia Lentokentällä Oikein

Kun olet lähdössä lentomatkalle ja mietit, miten toimia lentokentällä, kaikkein tärkeintä on luonnollisesti olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tämä riippuu määränpäästäsi. Jos matkustat ulkomaille, kentällä on hyvä olla viimeistään pari tuntia ennen koneen lähtöaikaa. Kotimaan lennoille riittää 45 minuuttia. Tarkista vielä ajantasaiset suositukset. Muista myös varautua ruuhkaan, jos matkustat sellaiseen aikaan. Yleensä ruuhkaisimmat tunnit ovat kello 6–8.30 ja jälleen kello 14.30–18. Miten toimia lentokentällä sinne saavuttuasi Muista ottaa mukaan passi ja muut mahdolliset matkustusasiakirjat.

Tietoa
Kiinnostaako Lennonjohtajan Koulutus
by Hemron/ on 18 Jan 2022

Kiinnostaako Lennonjohtajan Koulutus

Lennonjohtajia Suomessa kouluttaa Avia College, joka on Fintrafficin ammatillinen erikoisoppilaitos. Lennonjohtajan koulutus kestää 1.5 vuotta. Peruskoulutus sisältää työssäoppimisen lisäksi simulaattorikoulutusta sekä luokka- ja itseopiskelua. Työssäoppimista on koulutusjakson aikana 6 kuukautta. Tämän jälkeen on mahdollisuus työskennellä lähi- tai lähestymislennonjohdossa sekä päästä jatkokoulutukseen muihin alan tehtäviin. Kun peruskoulutus ja harjoittelu on tehty, voi hakea lennonjohtajan lupakirjaa. Siihen merkitään kelpuutukset, mitä tehtäviä saa lennonjohdossa tehdä. Lennonjohtajan koulutus pääsyvaatimuksineen Pääsyvaatimuksena lennonjohtajan koulutukseen on suoritettu ylioppilastutkinto, lukion oppimäärä tai toisen asteen ammatillinen tutkinto, hyvä kielitaito, joka tarkoittaa englantia ja suomea sekä näiden lisäksi terveydentila, joka kerrotaan kelpoisuusvaatimuksissa.

Yleista
Helsinki-Vantaan Lentoasema
by Hemron/ on 15 Oct 2021

Helsinki-Vantaan Lentoasema

Helsinki-Vantaan lentoasema on Suomen suuri lentoasema. Vuoden 2021 aikana valmistuu osa lentoaseman historian suurinta rakennushanketta. Tässä hankkeessa valmistuu uusi sisäänkäynti, jossa ovat uudet ja upeat tilat lähtö- sekä tuloauloille. Sen lisäksi valmistuu matkakeskus, jossa kaikki liikennemuodot ovat helposti asiakkaiden löydettävissä ja käytettävissä. Siitä on sujuva yhteys juna-asemalle, taksiasemalle, kauko- ja paikallisliikenteen bussiterminaaliin sekä pysäköintitaloon. Tällä järjestelyllä parannetaan myös jalankulkijoiden turvallisuutta, koska uudistuksen jälkeen ei matkustajan tarvitse ylittää moottoriajoneuvoille tarkoitettuja väyliä.

Lentamisesta
Finnairin Lähtöselvitys
by Hemron/ on 16 Sep 2021

Finnairin Lähtöselvitys

Finnairin lähtöselvitys on mahdollista useammalla eri tavalla. Sen voi tehdä etukäteen verkossa tai voit antaa Finnairin tehdä sen puolestasi. Kolmas mahdollisuus on, että teet lähtöselvityksen lentoasemalla joko automaatilla tai tiskillä. Helsinki-Vantaalla on myös mahdollisuus tehdä se edellisenä iltana ja samalla jättää matkatavarat kentälle, jolloin aamuun jää huomattavasti enemmän aikaa. Matkatavarat voi siis ennen lähtöä jättää itsepalveluautomaatille tai -tiskille. Lähtöselvityksen odotetaan tapahtuvan joustavasti ja nopeasti. Finnairin lähtöselvitys netissä on helppo Finnair lähtöselvitys netissä on helppo ja nopea tapa sekä sillä säästää huomattavasti aikaa.

Lentamisesta
Lento-Onnettomuudet Suomessa
by Hemron/ on 30 Aug 2021

Lento-Onnettomuudet Suomessa

Lento-onnettomuudet Suomessa ovat olleet harvinaisia, ja pääsääntöisesti ainakin suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty. Toki ihmisuhreja vaatineita onnettomuuksia on tapahtunut myös Suomessa useita, mutta kansainvälisessä vertailussa Suomi on tehnyt hyvää työtä lentoturvallisuuteen liittyen. Lento-onnettomuudet jaetaan usein siten, että erotetaan ilmavoimissa tapahtuneet lento-onnettomuudet siviileihin liittyvästä lentoliikenteestä. Tämä on tietysti hyvä, sillä näiden kahden lentoliikenteen tarkoitus on hyvin erilainen. Tältä sivulta saat paljon lisätietoa Suomessa tapahtuneista lento-onnettomuuksista. Pahimmat lento-onnettomuudet Suomessa Suomalaiset lento-onnettomuudet ovat tapahtuneet tavallisiin lentokoneisiin liittyen, joissa on kuljetettu siviilejä.

Lentamisesta
Lentäminen Flunssassa – Kuinka Helpottaa Oloa?
by Hemron/ on 17 Apr 2021

Lentäminen Flunssassa – Kuinka Helpottaa Oloa?

Lentäminen flunssassa voi olla hyvin epämiellyttävää, korvat lukossa ja niihin koskee eikä matkan loppumista malta odottaa. Lennolla flunssa iskeekin juuri pahiten korviin, sillä paineiden vaihtelut voivat olla terveillekin korville koetus. Painetta kannattaakin yrittää tasata jo maassa tekemällä paineentasauspuhalluksia. Jos korvat saa roksahtamaan auki jo maan kamaralla, onnistuu se luultavasti myös ilmassa ja tällöin matka on hieman helpompi kestää. Lentäminen flunssassa ei ole myöskään täysin riskitöntä. Mikäli korvat ovat kunnolla lukossa eivätkä aukea, on riskinä jopa tärykalvon repeäminen ja lääkärikeikka heti kohteessa.

Lentamisesta
Maailman Turvallisin Lentoyhtiö
by Hemron/ on 14 Mar 2021

Maailman Turvallisin Lentoyhtiö

Maailman turvallisin lentoyhtiö on asema, johon kaikki lentoyhtiöt haluavat varmasti päästä. Se on hyvää markkinointia lentoyhtiölle ja luo kuvan asiakkaistaan huolehtivasta yrityksestä. Kun lentoyhtiöitä vertaillaan keskenään, niitä tarkastellaan monesta eri näkökulmasta. Näin saadaan hyvä kokonaiskuva lentoyhtiöstä, eikä yksi epäonninen sattuma romuta yrityksen mainetta. Nykyään lentäminen on hyvin turvallista, sillä lentoturvallisuus on todella korkealla tasolla. Lento-onnettomuudet ovatkin olleet laskussa viime vuosina. Maailman turvallisin lentoyhtiö tarkastelussa Maailman paras lentoyhtiö on tutkittu moneen kertaan ja se vaihtuu aina aika ajoin.

Uncategorized
Lentäminen Lapsen Kanssa
by Hemron/ on 04 Sep 2017

Lentäminen Lapsen Kanssa

Ei varmaankaan ajatuksena houkuttele yhtään ketään, ei sen koommin vanhempia, kanssamatkustajia kuin lentokoneen henkilökuntaakaan. Mutta, minkäs teet, kyllä lapsienkin pitää päästä matkustamaan, joten tässä postauksessa käymme tarkemmin asioita, joita kannattaa muistaa, kun lähtee matkaan lapsen kanssa. Tiimistämme Salla on matkustanut kahdestaan pienen lapsen kanssa kolmeen otteeseen, joten hän toimii tässä kohtaa vinkkien antajana. 6-10kk lapsi Tämän ikäisen kanssa lentämiseen ei oikeastaan erityisemmin voi vielä valmistautua. Mukaan kannattaa kuitenkin ottaa esimerkiksi joku lapsen lempikirja ja koska lapsi saa jo syödä kiinteää ruokaa, on hyvä ottaa vaikkapa lapsille tarkoitettuja keksejä ja smoothieita.

Uncategorized
Maailman Parhaat Lentoyhtiöt? Saatat Yllättyä!
by Hemron/ on 08 Aug 2017

Maailman Parhaat Lentoyhtiöt? Saatat Yllättyä!

TripAdvisor on maailmanlaajuisesti tunnettu ja vaikutusvaltainen sivusto, jos etsit tietoa matkakohteista hotelleista ja ravintoloista. Käyttäjät voivat TripAdvisorissa jättää oman vapaamuotoisen arvostelun paikasta, sekä antaa esimerkiksi ravintolalle tai hotellille tähtiluokituksen skaalalla 0-5. Arvosteluissa käyttäjä siis voi kertoa omakohtaisen kokemuksen paikasta, ja jakaa tietoa näin muiden matkailijoiden kesken. Voit siis hakea tietoa paikoista, hinnoista ja paikkojen laadusta, ja näin saat myös varmasti inspiraatiota etsiessäsi tulevaa lomakohdetta ja mitä tehdä itse paikan päällä.

Artikkelit
Lentoyhtiöiden Väliset Allianssit
by Hemron/ on 25 Jul 2017

Lentoyhtiöiden Väliset Allianssit

Lentoyhtiöt ovat vahvasti yhteistyössä keskenään erilaisten allianssien kautta. Olet varmaankin joskus ihmetellyt, jos olet ostanut lennon vaikkapa Finnairin kautta, mutta lentokoneesi onkin jonkin muun lentoyhtiön kone. Tätä tapahtuu usein etenkin jatkolennoilla. Ensimmäinen lentosi voi olla juuri sen lentoyhtiön, jolle ostit lipun, mutta toinen voikin olla jokin muu lentoyhtiö tietämättäsi sitä etukäteen, ellet perehdy lentodokumenttiisi. Mistä ihmeestä tämä sitten johtuu? Allianssi yhdistää lähes kaikkia lentoyhtiöitä Allianssi tarkoittaa lentoyhtiöiden välistä sopimusta, jonka ehtojen mukaisesti lentoyhtiöt ovat sitoutuneet toimimaan yhteistyössä keskenään.

Artikkelit
Mitä Tehdä Lennon Aikana?
by Hemron/ on 28 Jun 2017

Mitä Tehdä Lennon Aikana?

Monilla voi loppua aktiviteetit ja itsensä viihdytätminen kesken lennon aikana, etenkin jos on hyvinkin pitkä lento kyseessä. Lapsiperheille tämä voi olla varsin tuskastuttavaa, jos lapset kaipaavat koko ajan jotain aktiviteetteja. Lapset ovat helposti levottomia, ja kun lentokoneessa ei juurikaan pääse liikkumaan, pitää keksiä jonkin muunlaista aktiviteettia. Listasimmekin tähän lukijoillemme hieman erilaisia aktiviteetteja, mitä voi harkita tekevänsä pitkän lentomatkan aikana. Seitsemän aktiviteettia lennoille Lue kirjaa. Tämä lienee tuttu ajanviettotapa kulkuneuvoissa, kun märärnpäähän on pitkä matka, eikä suotta.

Uncategorized
Matkustamohenkilökunnan Koulutus
by Hemron/ on 11 Jun 2017

Matkustamohenkilökunnan Koulutus

Lentoemännän työ on hyvin monen pikkutytön haave ja tässä artikkelissa käymme läpi, miten lentoemännäksi voi päästä. Lentoemäntä on lentokoneen matkustamohenkilökuntaan kuuluva nainen, joka vastaa matkustajien hyvinvoinnista sekä myös turvallisuudesta lennon aikana. Miespuolisia matkustamohenkilökunnan jäseniä kutsutaan stuerteiksi. Lentoemäntiä ja stuertteja on Suomessa yhteensä noin 2 500. Lentoemännän koulutus Lentoemäntiä koulutetaan lentoyhtiöiden omilla kursseilla, joita järjestetään ajottain, lähinnä työvoiman tarpeen mukaan. Kurssit kestävät noin 6 – 8 viikkoa, joten kyseessä on melko lyhyt koulutusjakso, mutta sitäkin intensiivisempi.

Artikkelit
Tuhoisimmat Lento-Onnettomuudet
by Hemron/ on 20 May 2017

Tuhoisimmat Lento-Onnettomuudet

Lento-onnettomiis on varsin harvinainen tapahtuma, mutta kun sellainen valitettavasti tapahtuu, kuolonuhreja tulee kerralla monta. Lento-onnettomuus on lentokoneen tai muun ilma-aluksen vakava vaurioituminen, johon voi liittyä henkilövahinkoja. Tällaisen sattuessa lentoturvallisuuden ylläpitäminen on epäonnistunut. Lento-onnettomuus voi johtua muun muassa inhimillisestä tai teknisestä virheestä, säästä, sabotaasista tai terrori-iskusta. Yleisesti ottaen kaikki matkustamon paikat ovat yhtä turvallisia. Eräissä tutkimuksissa on kuitenkin huomattu, että koneen etuosaan kohdistuu lentokoneen tippuessa suurimmat G-voimat, jolloin penkkirivit voivat repeytyä täysin koneen rungosta.

Uncategorized
Lennonjohto
by Hemron/ on 15 May 2017

Lennonjohto

Lennonjohto johtaa nimensä mukaisesti lentoliikennettä ja on vastuussa siitä, että lentokoneet kulkevat turvallisesti sekä täsmällisesti. Lennonjohto valvoo laskeutuvia lentokoneita yleensä korkeasta lennonjohtotornista ja näin ollen he voivat antaa tarvittaessa lentäjille käskyjä radiopuhelimitse. Lennonjohto voi työskennellä myös lähellä kenttää ja myös normaalissa huoneessa tekemässä tutkatyötä. Usein lennonjohtaja työskentelee osana suurempaa ryhmää ja työ on pääosin vuorotyötä. Työpäivän pituus vaihtelee aina seitsemästä kahteentoista tuntiin. Lentäjän vastuulla on aina ilmoittaa lentosuunnitelma lennonjohdolle, jotta lennonjohto osaa olla odottamassa konetta ja että se pääsee turvallisesti perille, vaikka radioyhteydet koneeseen katkeaisivatkin.

Artikkelit
Lentoyhtiöiden Palvelut Muutoksessa
by Hemron/ on 19 Apr 2017

Lentoyhtiöiden Palvelut Muutoksessa

Ennen lentomatkustuksessa lennon hintaan sisältyi lähestulkoon kaikki mahdollinen, kuten ruumaan menevä matkatavara, ateria lennolla, mahdollisuus katsoa elokuvia, valita paikkansa ja nauttia virvoitusjuomia ja kahvia niin paljon kuin halusi. Nykyään lähestulkoon kaikkienlentoyhtiöiden trendinä on erotella kaikki nämä palvelut erikseen, jotta pelkän lennon hinta saataisin halvemmaksi. Kilpailu halpalentoyhtiöiden kanssa ja ylipäätään ihmisten tarpeesta löytää mahdollisimman edullinen lento muista kriteereistä nin välittämätät, on ajanut lentoyhtiöt tähän tilanteeseen. All inclusive -paketin sijaan monen monta liitännäispalvelua Vain harvat lentoyhtiöt ovat pitäytyneet linjassaan sisällyttää erilaisia palveluitaan normaalin lennon hintaan.

Artikkelit
Lisää Luksusta Matkustamiseen Lentokenttäloungeissa
by Hemron/ on 20 Mar 2017

Lisää Luksusta Matkustamiseen Lentokenttäloungeissa

Pitkän lentomatkan mukavuutta voi lisätä lentokentällä mukavissa lentokenttäloungeissa, joissa voi nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja maukkaista herkuista. Näihin paikkoihin pääsee useimmiten kanta-asiakaskorteilla, joihin voi liittyä vuosimaksua vastaan. Vaihtoehtoisesti suuremmilla lentoyhtiöillä on omia yksiköitä, jonne pääsee ainoastaan tietyn tason kortilla. Toimituksemme esittelevät kaikkein tunnetuimmat kaupalliset lounge-tyypit, joita kansainvälisillä lentokentillä on nähtävillä. Priority Pass Priority Pass on kenties tunnetuin lounge-palveluntarjoaja. Tällä kansainvälisellä ketjulla on yli 1 000 loungea perustettuna 500 kaupunkiin. Kaiken kaikkiaan tämä yhtiö pyörittääkin toimittaa yli 130 maassa!

Yleista
Lentomatkustaminen Ja Terveys
by Hemron/ on 21 Feb 2017

Lentomatkustaminen Ja Terveys

Lentäminen on turvallista puuhaa, mutta silti sitä suunniteltaessa tulee ottaa muutama asia huomioon. Lentoyhtiöillä onkin olemassa omat säännöksensä siitä minkälaisen terveydentilan omaavat voivat lentää heidän yhtiöllään. Yleisesti ottaen lentäminen on kielletty jos vamma tai sairaus voi aiheuttaa ongelmia lennon aikana. Tästä syystä onkin hyvä tutustua lentoyhtiön säädöksiin hyvissä ajoin. Lentomatkat ovat suuri rasitus ihmisen elimistölle vaikka henkilö olisi täysin terve, joten voi hyvin kuvitella miten suuren rasituksen ne aiheuttavat henkilölle jolla on joku perussairaus.

Artikkelit
Aviafobia
by Hemron/ on 23 Jan 2017

Aviafobia

Tutkitusti jopa 30 prosentilla väestöstä on aviafobia, eli lentopelko. Pienellä määrällä tämä pelko voi estää lentämisen kokonaan. Mikäli se ei estä kokonaan lentämistä, se voi tehdä lentomatkasta aina hyvin epämiellyttävän ja stressaavan. Se voi rajoittaa huomattavasti esimerkiksi lomamatkan – tai jopa ammatinvalintaa. Pelot johtavat usein välttämiskäyttäytymiseen, jonka seurauksena valinnanvapaus vähenee, ja ahdistus kasvaa. Lentopelon taustalla on usein monia muita pelkoja. Yleisimmät syyt ovat tuntemattoman – ja kontrollin menettämisen pelko. Myös korkean – tai suljetun paikan kammo voi olla syynä lentopelkoon.

Artikkelit
Lentomatkustuksen Ohjeet
by Hemron/ on 22 Nov 2016

Lentomatkustuksen Ohjeet

Nykyään lentomatkustus on hyvin erilaista kuin se vaikkapa vielä viisi vuotta sitten. Asiaan on vaikuttaneet monet asiat, eikä pienimpänä suinkaan ole maailman tämän hetkinen tila. Turvatarkastukset ja säännökset ovat tällä hetkellä tiukemmat kuin koskaan, mutta ne on tehty vain ja ainoastaan lentomatkustajan parasta ajatellen. Tämä kannattaakin muistaa kun seisoo jonossa odottamassa omaa vuoroaan esimerkiksi turva-tai passintarkastukseen. Lentomatkustajalle sallitaan maksimissaan 100ml kokoiset pakkaukset nesteitä käsimatkatavaroissa..Nämä tulee pakata ja mahtua yhteen 1l vetoiseen tiiviisti suljettavaan muoviseen pussiin (Minigrip).

Artikkelit
Mikä Ihmeen Finavia?
by Hemron/ on 24 Oct 2016

Mikä Ihmeen Finavia?

Finavian kylttejä on varmastikin osunut joka matkustajan silmään Suomessa lentokentillä matkustettaessa, mutta mikä se Finavia siis oikein onkaan? Finavia ylläpitää ja kehittää yhteensä 23 omistamaansa lentoasemaa Suomessa sekä Suomen lennonvarmistusjärjestelmää. Finavia on valtionyhtiö, eli Suomen valtio omistaa yrityksen kokonaan. Lentoasemista 16 on siviililentoasemia, tarkottaen siis sitä, että nämä lento-asemat ovat pääasiassa vain siviili-ilmailua varten, eikä niillä ole pysyvää sotilaslentotoimintaa. Esimerkkejä siviililentoasemista ovat Helsinki-Vantaa, Turku, Maarianhamina, Pori ja Joensuu. Yhteistoimintalentoasemia, joilla on siis siviili- ja sotilasliikennettä on neljä kappaletta: Jyväskylä, Rovaniemi, Kuopio ja Tampere-Pirkkala, ja lisäksi sotilaslentoasemia ovat Halli ja Utti.

Artikkelit
Finnair – Kotimainen Ylpeys
by Hemron/ on 24 Sep 2016

Finnair – Kotimainen Ylpeys

Tänään lentoyhtiön esittelyssä on kotimainen ja suomalaisten ylpeys Finnair. Finnair harjoittaa reitti- ja lentolomaliikennettä kotimaassa ja ulkomailla. Yhtiö on perustettu alunperin nimellä Aero O/Y vuonna 1923 ja on näin maailman viidenneksi vanhin edelleen toimivista lentoyhtiöistä. Finnairin kotikenttä on Helsinki-Vantaan lentokenttä ja sen reittiverkosto yhdistää Aasian, Pohjois-Amerikan ja Euroopan pohjoiset alueet. Finnair on inspiroitunut muotoilussaan kotimaisesta puhtaasta luonnosta. Lentoyhtiön missio on tarjota Helsingin kautta pohjoisen pallonpuoliskon sujuvimmat ja nopeimmat lentoyhteydet. Tällä hetkellä yhtiön tavoite on kaksinkertaistaa Finnairin Euroopan ja Aasian välinen liikenne vuoteen 2020 mennessä.