Lentoyhtiöiden Palvelut Muutoksessa

post thumb
Artikkelit
kirjoittanut Hemron/ 19 Apr 2017

Lentoyhtiöiden Palvelut Muutoksessa

Ennen lentomatkustuksessa lennon hintaan sisältyi lähestulkoon kaikki mahdollinen, kuten ruumaan menevä matkatavara, ateria lennolla, mahdollisuus katsoa elokuvia, valita paikkansa ja nauttia virvoitusjuomia ja kahvia niin paljon kuin halusi. Nykyään lähestulkoon kaikkienlentoyhtiöiden trendinä on erotella kaikki nämä palvelut erikseen, jotta pelkän lennon hinta saataisin halvemmaksi. Kilpailu halpalentoyhtiöiden kanssa ja ylipäätään ihmisten tarpeesta löytää mahdollisimman edullinen lento muista kriteereistä nin välittämätät, on ajanut lentoyhtiöt tähän tilanteeseen.

All inclusive -paketin sijaan monen monta liitännäispalvelua

Vain harvat lentoyhtiöt ovat pitäytyneet linjassaan sisällyttää erilaisia palveluitaan normaalin lennon hintaan. Finnairilla saat vielä ilmaiseksi kahvia, teetä tai mustikkamehua Marimekon kuosein koristelluista kertakäyttöastioista, mutta muut ruoat tulee ostaa erikseen. Turkish Airlines on yksi näistä harvoista lentoyhtiöistä, joilla kuuluu vielä ateria lennolla lennon hintaan. He tarjoavat jopa ilmaisen hotelliyön, mikäli lennollasi on yli 10 tunnin vaihtoaika.

Lähestulkoon kaikki muut lentoyhtiöt maksuttavatkin erikseen palveluista. Ensinnäkin, joudut maksamaan erikseen, jos haluat isomman matkalaukun mukaasi. Toiseksi, paikkaasi et voi vaikuttaa, ellet halua maksaa erikseen pientä lisäkulua tästä valinnasta. Ateriat lennolla voivat olla halpalentoyhtiöillä valittuna jopa 26 euron hintaisia, vaikkakaan lentokoneruoka ei tunnetusti ole mikään herkullisin ateria muovipakkauksineen.

Monissa lentokoneissa on televisiot, joita näytetään elokuvia lennon ajan. Nykyään pitää kutienkin ostaa erikseen kuulokkeet, joilla kuunnella elokuvan äänet. Lisäksi lentoemäntien ja stuerttien tarjoilemat snacksit, virvoitusjuomat ja alkoholit ovat maksullisia. Lennolla voi ostaa myös katalogista löytyviä, monenlaisia tax free -tuotteita.

Kuluja on siis erotettu monenlaisa myös aivan normaalissa economy -luokassa. Osaltaan business -luokassa tai 1. luokassa matkustaville sisältyy hintaan joitain näistä palveluista, mutta niissäkin osa etuuksista voi olla eroteltuna. Useimmiten nämä vaihtoehdot tarjoavat lisävapautta muuttaa esimerkiksi lennon päivämäärää. Tähän voi myös sisältyä oleskelu viihtyisässä loungessa lentoa odotellessa lentokentällä, tai pääsy jonottamatta lentokoneeseen. Myöskin matkatavaravakuutus voi olla erikseen ostettavissa.

Normaaleiden liitännäispalveluiden lisäksi tarjolla muutakin

Näiden tyypillisten lisäpalveluiden lisäksi monet lentoyhtiöt ovat yhteistyössä muiden palveluiden kanssa, joita matkustajat saattavat tarvita. Lentoa varatessa voit esimerkiksi varata samalla hotellin tai lentokenttäkuljetuksen. Joissain ehdotetaan myös erilaisia retkiä kohteessa.