Lentomatkustuksen Ohjeet

post thumb
Artikkelit
kirjoittanut Hemron/ 22 Nov 2016

Lentomatkustuksen Ohjeet

Nykyään lentomatkustus on hyvin erilaista kuin se vaikkapa vielä viisi vuotta sitten. Asiaan on vaikuttaneet monet asiat, eikä pienimpänä suinkaan ole maailman tämän hetkinen tila. Turvatarkastukset ja säännökset ovat tällä hetkellä tiukemmat kuin koskaan, mutta ne on tehty vain ja ainoastaan lentomatkustajan parasta ajatellen. Tämä kannattaakin muistaa kun seisoo jonossa odottamassa omaa vuoroaan esimerkiksi turva-tai passintarkastukseen.

Lentomatkustajalle sallitaan maksimissaan 100ml kokoiset pakkaukset nesteitä käsimatkatavaroissa..Nämä tulee pakata ja mahtua yhteen 1l vetoiseen tiiviisti suljettavaan muoviseen pussiin (Minigrip). Poikkeuksen tekevät vain muutamat tuotteet, kuten esimerkiksi äidinmaidonkorvike ja vauvanruuat, joita lennolle voi ottaa siellä tarvittavan määrän.
Reseeptilääkkeiden osalta matkaustajalla on hyvä olla mukana etiketit pakkauksissa, sekä alkuperäiset reseptit joissa lukee henkilö jolle kyseiset lääkkeet on määrätty.
Lentokentän tax-free alueelta ostetut alkoholijuomat matkustaja voi ottaa koneeseen liikkeestä saadussa pussissa, jossa kuitti on hyvin näkyvillä. Muualta ostetut menevät ruumaan.
Kuitenkaan yli 70% alkoholijuomia ei tule kuljettaa laisinkaan lentokoneessa.
Niin kutsutun pien elektroniikan kuten kamerat, puhelimet, kellot ja taskulaskimet matkustaja voi halutessaan kuljettaa käsimatkatavaroissa. Arvokkaammat kannattaa pakata aina käsimatkatavaroihin!
Kaikenlaiset urheiluvälineet kuten mailat, sukset, luistimet ja aseet tulee yleisesti ottesn kuljettaa ruumassa. Lentoyhtiöillä on kuitenkin erilaisia käytäntöjä ja säännöksiä, joten niihin kannattakin tutustua hyvissä ajoin ennen matkaan lähtöä.
Myrkyllisiä, räjähtäviä, helposti syttyviä tai syövyttäviä aineita lentokoneissa ei saa kuljettaa laisinkaan. Käsimatkatavaroiden painorajoitukset vaihtelevat lentoyhtiöittäin, mutta yleistä on että ne saavat painaa 8-10kg. Tämäkin on asia joka on hyvä tarkistaa ennen lennolle lähtemistä oman lentoyhtiön nettisivuilta. Liian painavista käsi-tai ruumatavaroista lentoyhtiöt perivät poikkeuksetta maksun, joten vaakaa kannattaa katsoa pakatessa.
Lentokentillä ei ole sallittua jättää matkatavaroita ilman valvontaa hetkeksikään vaan ne tulee pitää mukana jatkuvasti.
Turvatarkastuksessa matkustajan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä, esittämään Boarding Pass eli tarkistuskortti ja poistamaan metalliset esineet sekä kengät ja takit kulkiessaan tarkastuspisteen läpi. Käsimatkatavarat ym. pientavarat tulee laittaa muoviseen laatikkoon joka kulkee läpivalaisukoneen läpi. Jos metallinpaljastin hälyttää, on lentokenttä henkilökunnalla oikeus tehdä lisätarkastus varmistaakseen että matkustajalla ei ole hallussaan lennolle soveltumattomia tavaroita.
Jos matkustajalle on esimerkiksi liian suuria pakkauksia nesteitä mukanaan, on virkailijalla velvollisuus poistaa ne matkatavaroista. Tästä syystä kannattaakin pitää huoli että pakkaamisvaiheessa on ollut tarkkana asian suhteen.