Lentopelosta

Lentopelosta voi selviytyä

Lentämisestä on tullut vuosi vuodelta yhä suositumpi tapa matkustaa. Tähän ovat osaltaan vaikuttaneet esimerkiksi viisumien poistuminen varsinkin euroopassa, halpalentoyhtöiden tuleminen markkinoille sekä uuden sukupolven nälkä maailman näkemiselle.

Lentäminen kärsii kuitenkin edelleen eräänlaisesta erityisstatuksesta mediassa, vaikka päivittäin lentoja on satojatuhansia. Kun esimerkiksi lento-onnettomuus tapahtuu, siitä mässäillään lehdissä useita viikkoja, mikä antaa lentämiselle mystisen statuksen, mutta samalla kun yhdestä asiasta mässäillään, joka päivä miljoonat ihmiset lentävät perille täysin ehjin nahoin. Lentäminen on turvallisin matkustusmuoto tällä hetkellä.

Hieman faktoja lentämisestä:

Viime vuonna tehtiin 38 miljoonaa lentoa ja niillä matkusti yli 3,3 miljardia ihmistä. Lento-onnettomuuksia sattui 73, joissa menehtyi 641 ihmistä.

MIT-yliopiston tilastotieteen professori Arnold Barnett on  tehnyt laskelman, jonka mukaan nykyisillä liikennemäärillä matkustaja voi lentää kerran päivässä yhtäjaksoisesti neljän miljoonan vuoden ajan, ennen kuin lento-onnettomuus osuu kohdalle. On siis erittäin epätodennäköistä, että omalle kohdalle sattuisi yhtään mitään.

Lentopelosta

Lentäminen on turvallista ja valvottua

Lentäminen on kaikista valvotuin matkustusmuoto, sillä eihän yksikään kone lähde, liiku tai saavu mihinkään ilman, että sen liikkeitä ja toimintoja tarkkaillaan joka hetki. Vai voitko esimerkiksi sanoa samaa, kun matkustat perhe-autolla kauppaan, että joku pitää huolen siitä, ettei seuraavasta mutkasta tuleva vain vahingossakaan osu sinun reitillesi?

Lentäminen on myös nopein keino päästä unelmiesi äärelle. Jos lähdet Helsingistä, olet vain muutaman tunnin kuluttua välimeren läpikuultavan sinisten lahtien äärellä. 10 tunnissa huomaat olevasi syöttämässä tiikeriä Aasiassa.

Paras keino matkustaa

Lentäminen saa usein liian suuret mittasuhteet, kun siitä puhutaan. Lennän itse useita kertoja vuodessa ja kärsin ennen järkyttävästä lentopelosta, enkä käynyt missään. Kun lentämisessä pääsee vauhtiin, siitä tulee sama, kuin kävisit pitkän matkan bussilla maaseudulla mökillä. Tosin bussissa ei tarjoilla useinkaan ruokia ja juomia mukavan henkilökunnan toimesta

Kannustan kaikkia lentämään, sillä se on parhain keino nähdä maailmaa!