Lisää Luksusta Matkustamiseen Lentokenttäloungeissa

post thumb
Artikkelit
kirjoittanut Hemron/ 20 Mar 2017

Lisää Luksusta Matkustamiseen Lentokenttäloungeissa

Pitkän lentomatkan mukavuutta voi lisätä lentokentällä mukavissa lentokenttäloungeissa, joissa voi nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja maukkaista herkuista. Näihin paikkoihin pääsee useimmiten kanta-asiakaskorteilla, joihin voi liittyä vuosimaksua vastaan. Vaihtoehtoisesti suuremmilla lentoyhtiöillä on omia yksiköitä, jonne pääsee ainoastaan tietyn tason kortilla. Toimituksemme esittelevät kaikkein tunnetuimmat kaupalliset lounge-tyypit, joita kansainvälisillä lentokentillä on nähtävillä.

Priority Pass

Priority Pass on kenties tunnetuin lounge-palveluntarjoaja. Tällä kansainvälisellä ketjulla on yli 1 000 loungea perustettuna 500 kaupunkiin. Kaiken kaikkiaan tämä yhtiö pyörittääkin toimittaa yli 130 maassa!

Priority Pass tarjoaa suomalaisille kolmea erilaista tasoa. Standard-kortin hinta on lähemmäs 100 euroa, mutta tämän perushinnan lisäksi täytyy kävijän maksaa kertamaksuna 24 euroa sekä vieraastaan sama summa. Standard Plus sopii sen sijaan matkaajalle, joka lentää ahkerasti. Hän saa ilmaiseksi 10 ensimmäistä käyntiänsä, kunnes kertaveloitus alkaa raksuttaa. Vieraista täytyy maksaa erillinen maksu.

Korkein taso tällä kortilla on Prestige, joka oikeuttaa kävijän käyttämään Priority Pass -loungeja rajattomasti. Vieraista täytyy kuitenkin edelleen maksaa erillinen maksu. Tämä kortti maksaa runsaat 400 euroa. Lähin lounge löytyy Helsinki-Vantaalta

Kortin hankkimiselle on Suomessa myös takaportti, sillä tietyt pankit myöntävät varainhoitoon keskittyneiden Private Banking -palveluiden asiakkaille tämän kortin veloituksetta.

Diners Club

Diners Club on kansainvälisesti käytetty maksukortti, jonka palveluiden piirissä on myös lounge-toimintaa. Sen verkostoon kuuluu yli 700 paikkaa, jotka löytyvät ympäri maailmaa.

Yhden vierailun hinta on 19 euroa, joten omasta rauhasta, langattomasta internetistä ja pienestä purtavasta pääsee nauttimaan sangen edullisesti.

Diners Clubilla on kansainvälisesti omia loungeja, mutta Helsinki-Vantaalla toimiva Aspire Lounge on niin Priority Passin kuin Diners Clubin käytössä.

Lentoyhtiöiden omat lounget

Suurimmat lentoyhtiöt palkitsevat uskollisia asiakkaitaan korkeammilla lentotasoilla, joilla voi saada sisäänpääsyn niiden omiin loungeihin. Joihinkin voi päästä pientä maksua vastaan, kun taas kaikkein korkeimmilla tasoilla pääsee ilmaiseksi. Esimerkiksi Finnairilla on oma lounge Helsinki-Vantaalla.