Millainen On Hyvä Matkalaukku Lennolle

post thumb
Lentamisesta
kirjoittanut Hemron/ 12 Sep 2022

Millainen On Hyvä Matkalaukku Lennolle

Lentokoneella matkustamista varten on usein hyvä varata aivan omanlaisensa matkalaukku. Se voi tehdä matkatavaroiden kuljetuksesta sekä turvallisempaa, helpompaa että mukavampaa ja jopa säästää aikaasi lentokentällä. Oikeanlaisen matkalaukun valinta pitää myös tavarasi myös kunnossa ja ehjinä, sillä matkalaukkuja voidaan käsitellä aika kovakouraisesti lennoilla. Hyvä matkalaukku voi myös vaikuttaa jopa siihen, kuinka hyvin tavarasi löydetään, jos matkalaukku katoaa!

Mistä tunnistaa hyvä matkalaukku

Lennolle otettavan matkalaukun on hyvä olla melko kovapintainen, eli mikä tahansa löysä kassi ei ole aina hyvä vaihtoehto. Kova laukku nimittäin suojaa parhaiten tavaroita ja kestää kovaakin käsittelyä. Laukkuja ruumaan lastatessa ne voivat olla hyvinkin kovilla. Laukkujen pitäisi myös olla ulkoapäin melko yksinkertaisia ilman roikkuvia osia. Vöitä tai roikkuvia koristuksia esimerkiksi ei suositella olevan laukuissa. Roikkuva asuste saattaa repeytyä tai takertua matkatavaran kuljetinjärjestelmään jumiuttaen laukun hihnalla. Tällöin laukku voi jopa myöhästyä koneesta.

Matkatavarat voivat olla painavia, varsinkin jos niitä on paljon. Siksi laukuksi kannattaa valita helposti liikuteltava laukku, jossa on esimerkiksi pyörät, jolloin sitä on kevyt liikuttaa. Kaksipyöräiset laukut ovat usein nelipyöräisiä laukkuja vakaampia vetää. Laukkuun on myös järkevää laittaa yhteystiedot viivästymisen varalta. Yhteystietojen on oltava näkyvissä laukun ulkopuolella, joten kannattaa valita laukku, johon yhteistiedot saa helposti näkyville. Lentämiseen tarkoitetuissa laukuissa voi olla juuri tätä varten tehty tasku, josta osoitteen voi tarkastaa avaamatta laukkua.

Painolla on väliä

Laukun painolla on myös väliä, sillä matkatavaroille on painorajoitus, eikä kukaan tietenkään halua maksaa matkatavaroistaan ylipainomaksua. Laukun materiaalien keveyteen kannattaa siis kiinnittää huomiota. Vanhat suuret ja muoviset matkalaukut saattavat painaa 6-8 kiloa, mutta uudemmat laukut painavat usein vain 2-5 kg. Alumiiniset matkalaukut ovat huomattavan painavia, eli ne sopivat harvoille.