Raskaana Lentäminen Ilman Huolia On Mahdollista

post thumb
Lentamisesta
kirjoittanut Hemron/ 10 Jul 2022

Raskaana Lentäminen Ilman Huolia On Mahdollista

Raskaus on elämänvaihe, jossa odottavan äidin ja sikiön terveys ja turvallisuus on ensisijaista. Raskaana lentäminen onnistuu useimmissa tapauksissa, kun raskaus etenee normaalisti. Raskaana olevan matkustajan on tarpeen tietää hyvissä ajoin rajoitukset, jotka koskevat raskaana lentämistä. Peruskäytäntönä on, että pidemmät lentomatkat ovat luvallisia aina raskausviikolle 36 saakka, ja lyhyemmille lennoille pääsee raskausviikolle 38 saakka. Riski- ja monikkoraskauksissa rajoitukset ovat tiukemmat. Joskus raskaana olevalta vaaditaan lääkärintodistus lennolle pääsemiseksi. Raskaana olevan kannattaa selvittää asia etukäteen oman lentoyhtiön kanssa.

Raskaana lentäminen on turvallista, kun seuraavat asiat huomioidaan

Raskaana olevan kannattaa pitää tarkkaa huolta voinnistaan niin arjessa kuin erityisissä tilanteissa. Lentomatkoilla kerran tunnissa tapahtuva jaloittelu tai lentokonejumppa on hyvä keino vähentää veritulppariskiä. Tässä auttaa myös nesteiden nauttiminen ja tukisukat. Matkakohteessa voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä ruuan ja juoman välityksellä tarttuvat taudit, joiden estämiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Odottajan on syytä välttää matkustamista alueille, joissa malariariski on suuri.

Lentämisen terveysvaikutukset on asia, jota lääkärin tulee erityisesti punnita äidin ja vauvan kannalta tietyissä tilanteissa. Lentäminen raskausaikana on kiellettyä äidin terveydestä johtuvissa tilanteissa, joissa sikiön vointia tulee syystä tai toisesta seurata tiiviisti. Lentäminen on kiellettyä, jos äidillä voi olla joku perussairaus tai vaikea anemia, ja raskauteen voi liittyä verenvuotoa tai ennenaikaisen synnytyksen uhka.

Hyvä suunnittelu auttaa odottajaa matkailemaan turvallisella mielellä

Hyvä valmistautuminen auttaa välttämään monia ikäviä tilanteita matkalla. Matkalle mukaan on syytä ottaa neuvolakortti ja tarkistaa lentoyhtiöltä etukäteen, tarvitaanko raskaustodistusta ja mitä aikarajoituksia raskaus tuo lentämiseen. Oman matkavakuutuksen kattavuus on syytä tarkistaa ja selvittää myös lähimmän synnytyssairaalan sijainti matkakohteessa. Kun perusasiat ovat kunnossa, odottajan on helpompi lähteä matkaan ja nauttia matkustamisesta turvallisesti ilman turhia huolia.