Mitä Tehdä Lennon Aikana?

post thumb
Artikkelit
kirjoittanut Hemron/ 28 Jun 2017

Mitä Tehdä Lennon Aikana?

Monilla voi loppua aktiviteetit ja itsensä viihdytätminen kesken lennon aikana, etenkin jos on hyvinkin pitkä lento kyseessä. Lapsiperheille tämä voi olla varsin tuskastuttavaa, jos lapset kaipaavat koko ajan jotain aktiviteetteja. Lapset ovat helposti levottomia, ja kun lentokoneessa ei juurikaan pääse liikkumaan, pitää keksiä jonkin muunlaista aktiviteettia. Listasimmekin tähän lukijoillemme hieman erilaisia aktiviteetteja, mitä voi harkita tekevänsä pitkän lentomatkan aikana.

Seitsemän aktiviteettia lennoille

Lue kirjaa.

Tämä lienee tuttu ajanviettotapa kulkuneuvoissa, kun märärnpäähän on pitkä matka, eikä suotta. Kirjan kautta on helppo ja mukva uppoutua toiseen todellisuuteen, useaksikin tunniksi. Matka menee kuin siivillä kirjaa lueskellessa.

Väritä värityskirjaa.

Monet ovat varmasti jo kuulleet uudesta trendista, nimittäin aikuisten värityskirjoista. Tämä aktiviteetti soveltuu varsin hyvin niin lapsille kuin aikuisillekin, ja se on varsinaista mindfulnessta parhaimmillaan. Monissa kirjakaupoissa, askartelukaupoiss aja lentokentilläkin myydään näitä mukavia kirjoja kauniilla kuvilla.

Tutustu vierustoveriin.

Olit sitten matkalla yksin tai jonkun tutun kanssa, vieressäsi istuu aina joku. Pitkällä lennolla vieruskaverisi on varmasti yhtä tuskissaan pitkän lennon kanssa, kuin sinäkin. Miksipä et siis kysyisi vaikkapa hänen lomasuunnitelmistaan, tai mistä hän on kotoisin? Keskustelu voi eskaloitua hyvinkin mielenkiintoiseksi, ja voit jopa saada uuden ystävän matkasi aikana! Toisaalta, muista myös kunnioittaa verustovereita, mikäli he haluavat olla omassa rauhassa tai vaikkapa nukkua lennon aikana.

Kirjoita.

Kuinka usein kirjoitat itsellesi huvikseen? Ajatusten kirjoittaminen ylös on myös terapiakeino, ja vaikka et olisikaan vailla terapiaa, voit opppia itsestäsi jotain uuttaa kirjoittamisen kautta. Voit lähteä raapustelemaan ajatuksia tyhjästä vaikka tajunnanvirta -taktiikalla, päiväkirjamaisesti. Kirjoittamista voit harrastaa yhtä lailla tietokoneen kirjoitusohjelmalla kuin perinteisen paperin ja kynänkin avustuksella.

Et ole pitkästyttävässä tilanteessa yksin

Puhu työntekijöiden kanssa.

Osa lentoemännistä ja stuerteista ovat hyvin asiakaspalveluhenkisiä, ja rupattelevat mielellään asiakkaiden kanssa, silloin kun ei ole muuta hommaa lennon aikana tehtävänä. Voitkin kysellä heidän erilaisesta ja mielenkiintoisesta työstään, että millaista heidän elämänsä lentotyön parissa on.

Nauti ruoasta.

Otitpa sitten aterian lennolla tai olipa sinulla ovat eväät, lennolla sinulla on varmasti aikaa nauttia ruoasta rauhassa. Useimmiten valitettavassti nykyään ruokailuunkin on yhdistettynä kiire, mutta käytä tämä tilaisuus hyväksesi, kun ei ole kiire mihinkään. Tätä kutsutaan myös mindfulnessiksi, kun keskityt syömiseesi jokaista suupalaasi myöten, ja nautit ateriasta kaikin aistein. Lentoyhtiön ateria ei välttämättä ole se herkullisin ja esteettisin, mutta jos vaikkapa tilaat jotakin kivaa syötävää ja juotavaa heidän menustaan, kannattaa nauttia näistä herkuista kaikessa rauhassa.

Katso ohjelmia.

Monissa lentokoneissa esitetään yksi tai useampi elokuva lennon aikana lentokoneessa olevilta näytöiltä, ja yksi varteenotettvaa vaihtoehto on tietenkin seurata näitä. Jos ne eivät kuitenkaan vaikuta mielenkiintoiselta, voit ennakoida lentoasi ja ladata elokuvia tai sarjoja tietokoneellesi ja katsoa niitä matkan aikana. Ota huomioon, että internet tuskin lennolla toimii, joten nämä ohjelmat tulee olla nähtävissä myös offlinetilassa koneeltasi.