Miten Toimia Lentokentällä Oikein

post thumb
Lentamisesta
kirjoittanut Hemron/ 19 May 2022

Miten Toimia Lentokentällä Oikein

Kun olet lähdössä lentomatkalle ja mietit, miten toimia lentokentällä, kaikkein tärkeintä on luonnollisesti olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tämä riippuu määränpäästäsi. Jos matkustat ulkomaille, kentällä on hyvä olla viimeistään pari tuntia ennen koneen lähtöaikaa. Kotimaan lennoille riittää 45 minuuttia. Tarkista vielä ajantasaiset suositukset. Muista myös varautua ruuhkaan, jos matkustat sellaiseen aikaan. Yleensä ruuhkaisimmat tunnit ovat kello 6–8.30 ja jälleen kello 14.30–18.

Miten toimia lentokentällä sinne saavuttuasi

Muista ottaa mukaan passi ja muut mahdolliset matkustusasiakirjat. Euroopan Unionin alueella matkustettaessa riittää myös henkilökortti. Muualle matkustaessa, varmista hyvissä ajoin etukäteen viisumin mahdollinen tarve. Lentolippuna käytetään yleensä netin kautta jaettavaa e-lippua, ei enää paperilippua. Lipussa on kaikki tarvittavat tiedot matkasta. Nykyään lähtöselvitys suositellaan tehtäväksi appia käyttämällä tai muulla tavoin puhelimella tai tietokoneella. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voit mennä lähtöselvitystiskille. Lentolipussa näkyy yleensä lähtöterminaalin numero.

Finnairin lähtöselvitys Helsinki-Vantaalla on mahdollista tehdä puhelimen ja tietokoneen lisäksi lentokentän lähtöselvitysautomaatilla tai lähtöselvitystiskillä. Lähtöselvitystiskit löytyvät lentokentän monitoritaululta. Matkavarat voit jättää ruumaan kuljetettavaksi itse tai virkailijan avustuksella. Sitten pääset siirtymään turvatarkastuksen kautta varsinaiselle odotusalueelle koneesi lähtöportin läheisyyteen. Turvatarkastuksessa kuljet metallinpaljastimen lävitse ja käsimatkatavarasi läpivalaistaan. Tätä varten elektroniset laitteet on otettava taskuista ja matkatavaroista erikseen. Mikäli sinulla on aikaa, voit ennen koneeseen nousemista tehdä ostoksilla tai käydä vaikka kahvilla.

Kysy rohkeasti

Jokainen on joskus ollut ensikertalainen ja lentokenttäkäytännöt voivat tuntua hiukan mutkikkailta konkaristakin, sillä ne ovat joka kentällä aavistuksen erilaiset. Jos et tiedä jotain tai olet epävarma, kysy apua rohkeasti lentokentän henkilökunnalta. He ovat paikalla auttaakseen ja se on osa heidän työtään. Kentälle kannattaa tulla ajoissa, jotta välttyy kiireeltä ja ehtii nauttia ainutlaatuisesta matkatunnelmasta.