Finnairin Lähtöselvitys

post thumb
Lentamisesta
kirjoittanut Hemron/ 16 Sep 2021

Finnairin Lähtöselvitys

Finnairin lähtöselvitys on mahdollista useammalla eri tavalla. Sen voi tehdä etukäteen verkossa tai voit antaa Finnairin tehdä sen puolestasi. Kolmas mahdollisuus on, että teet lähtöselvityksen lentoasemalla joko automaatilla tai tiskillä. Helsinki-Vantaalla on myös mahdollisuus tehdä se edellisenä iltana ja samalla jättää matkatavarat kentälle, jolloin aamuun jää huomattavasti enemmän aikaa. Matkatavarat voi siis ennen lähtöä jättää itsepalveluautomaatille tai -tiskille. Lähtöselvityksen odotetaan tapahtuvan joustavasti ja nopeasti.

Finnairin lähtöselvitys netissä on helppo

Finnair lähtöselvitys netissä on helppo ja nopea tapa sekä sillä säästää huomattavasti aikaa. Palvelu aukeaa jo 36 tuntia ennen lennon lähtöä, joten sinulla on hyvin aikaa tehdä selvitys ennen lähtöäsi. Kun selvitys on tehty, voit lentoasemalla mennä suoraan turvatarkastukseen tai jos sinulla on matkatavaroita, voit viedä ne bag drop -tiskille. Lähtöselvitys on helppo tehdä kirjautumalla palveluun sekä seuraamalla siellä annettuja ohjeita.

Lähtöselvitys onnistuu myös älypuhelimella. Finnairilla kuten muillakin lentoyhtiöillä on käytössään mobiilisovellukset, joilla selvitys on helppo tehdä. Sovelluksella kaikki tarvittavat asiakirjat ovat tallessa. Sen kautta voi myös varata erilaisia lisäpalveluita kuten lisämatkatavarat tai aterian ennakkotilauksen. Ja kaikki tapahtuu paperittomasti, joten matkanteosta tulee sujuvaa, kunhan muistat ottaa kännykän mukaan matkalle, niin sinulla on kaikki tarvittava lentoyhtiösi kortista lähtien.

Finnair lähtöselvitys netissä vai lentoasemalla?

Jos lähtöselvitys jää jostain syystä tekemättä, sen voi toki tehdä lentoasemallakin. Finnairin lähtöselvitys on yksinkertaista tehdä lähtöselvitysautomaatilla ja niitä löytyykin Helsingin kentän lisäksi Pohjoismaista sekä useimmista Euroopan keskeisimmiltä lentoasemilta. Näistä voidaan mainita muun muassa Amsterdam, Lontoo, Frankfurt, Bryssel ja Geneve. Eikä tässä edes ollut kuin muutama. Näiden lisäksi automaatteja on Hongkongissa, Bangkokissa ja Pekingissä. Lisäksi se onnistuu Tukholman ja Kööpenhaminan rautatieasemilla.

Finnairin lähtöselvitys hoituu myös edellisen päivän iltana klo 18-21.30 välisenä aikana. Tällöin voi luovuttaa myös matkatavarat. Yksi matkalle lähtevistä perheenjäsenistä voi luovuttaa koko perheen matkatavarat sillä ehdolla, että hänellä on käytettävissä kaikkien lentoliput sekä tarvittavat matkustusasiakirjat. Näin säästyy aikaa ja kentälle tullessa pääsee suoraan turvatarkastukseen. Näin kannattaa toimia, mikäli yöpyy jossakin lentokenttähotellissa.

Bag Drop -palvelut

Ruumaan menevät matkatavarat voi jättää siis joko edellisenä iltana tai aamulla itsepalveluautomaatilla. Niitä on käytössä jo monilla lentoasemilla Helsingin lisäksi. Euroopassa tämä onnistuu vaivattomasti Amsterdamissa, Lontoossa, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Göteborgissa, Uumajassa sekä Reykjavikissa. Itsepalveluautomaatin käyttäminen on varsin helppoa ja automaattien luona on yleensä henkilökuntaa auttamassa esimerkiksi matkatavaralipukkeen kiinnittämisessä. Se on yhtä helppoa kuin pelien pelaaminen, joita Comeon live casino tarjoaa. Tutustut vain ohjeisiin tarkasti ja sen jälkeen voit pelata vaikkapa rulettia.

Matkatavaroiden vienti kentälle on siis mahdollista ja se kannattaakin tehdä etukäteen, mikäli sinulla on siihen mahdollisuus. Jos kuitenkin käytät lähtöselvitysautomaattia, seuraat vain ohjeita sekä tarvittaessa kysyt neuvoja. Kun olet kiinnittänyt matkatavaralipukkeen, voit siirtyä Bag Drop -itsepalvelutiskille. Nostat laukut hihalle sekä skannaat lipukkeen tiedot. Sen jälkeen voit lähettää laukun matkatavaroiden käsittelyyn hihnaa pitkin.

Finnairin lähtöselvitys on joustavaa

Maailman turvallisin lentoyhtiö listataan joka vuosi ja Finnair on aina yleensä ollut 20 parhaan lentoyhtiön joukossa. Listalla onkin paljon tuttuja lentoyhtiöitä, jotka ovat listan kärjessä vuodesta toiseen. Tältä listalta löytyvät myös 23 turvallisuudeltaan heikkoja lentoyhtiöitä, joita kannattaakin ehdottomasti välttää. Myös EU pitää omaa kieltolistaa. Listoista on tullut haasteellisia korona aikana ja siitä onkin tullut yksi turvallisuuden keskipiste.

Mikä tekee lähtöselvityksestä joustavan? Tärkeintä on se, että otat matkustajana selville mahdollisimman paljon tietoa, miten pakata tavarat, mitä voit ottaa mukaan ja mitä ei pidä ehdottomasti matkatavaroista löytyä. Silloin kaikki sujuu joustavasti ja suhteellisen nopeasti. Kaikki ohjeet on laadittu asioiden sujumiseksi.

Kun Finnairin lähtöselvitys on tehty, on edessä vielä turvatarkastus, jossa käsimatkatavarat katsotaan tarkasti. Myös siihen on kiinnitettävä huomiota, että mitään tarpeetonta ei laukusta tai repusta löydy. Sekin sujuu reippaasti, jos olet pakannut nestemäiset aineet läpinäkyviin pusseihin samoin kuin mukana tarvitsemasi virtajohdot ja muut elektroniikan tarvitsemat johdot. Mitä vähemmän sinun tarvitsee penkoa reppua tai kassia, sitä nopeampaa sekin on.