Norwegian – Yksi Suosituimmista Halpalentoyhtiöistä

post thumb
Uncategorized
kirjoittanut Hemron/ 17 Mar 2016

Norwegian – Yksi Suosituimmista Halpalentoyhtiöistä

Norwegian on Norjassa perustettu halpalentoyhtiö, joka on Euroopan kolmanneksi suurin. Yhtiön toimitusjohtajana toimii norjalainen Bjørn Kjos. Norwegian Air Shuttle on perustettu jo vuonna 1993, ja vuodesta 2002 se on toiminut halpalentoyhtiönä, joka tarjoaa edullisia lentoja eurooppaan ja nykypäivänä jo ympäri maailman. Viimeisen viiden vuoden aikana Norwegian on palkittu useaan otteeseen muun muassa euroopan ja myös maailman parhaana halpalentoyhtiönä. Kuka tahansa Norwegianilla joskus lentänyt tietää, että kyseessä on hyvin toimiva lentoyhtiö. Ei välttämättä edes arvaisi, että kyseessä on halpalentoyhtiö, muusta kuin hinnasta. Niinhän sen kuuluisi ollakin, joten Norwegianille myönnettyjä palkintoja ei voi ihmetellä.

Norwegian lentää useisiin kohteisiin Euroopassa, sekä joihinkin myös Aasiassa, Amerikassa, ja Afrikassa. Helsingistä Norwegian lentää yli 80:een kohteeseen. Esimerkiksi Iso-Britanniaan, Espanjaan, ja Kanarian saarille pääsee Helsingistä edullisesti Norwegianin siivin. Kuten useimmat halpalentoyhtiöt, Norwegian tarjoaa matkalippuja, joihin kuuluu ainoastaan käsimatkatavarat, joiden lisäksi on mahdollisuus ostaa ruumaan meneviä lisälaukkuja matkalle, jos niitä tarvitsee. Lentoyhtiö tarjoaa lennoillaan ruokaa lisämaksua vastaan, mutta ainakaan lyhyemmillä lennoilla mahdollisuutta lämpimään ateriaan ei ole. Eipä sitä monet alle viiden tunnin lennoilla kaipaakaan. Siinä vaiheessa toki kun lennot pitenevät lähemmäs 10 tunnin mittaisiksi, kasvaa tarve lämpimälle aterialle, ja muutenkin pitää syödä enemmän lennon aikana.

Nykyään Norwegian tarjoaa sivuillaan myös lento+hotelli -diilejä heille, jotka haluavat löytää molemmat samalta sivulta, ja säästää samalla muutaman pennin. Norwegianilta voit varata myös pelkän hotellin, tai vuokrata auton valmiiksi matkakohteeseesi. Kätevää! Monet matkailijat etsivät sivustoja, joista kaiken saa varattua kerralla, ja Norwegian on myös alkanut panostaa asiaan aikaisempaa enemmän. Muutama vuosi sitten he tarjosivat sivuillaan pelkästään lentoja.