Richard Branson, Lento-Ja Liike-Elämän Kauhukakara!

post thumb
Artikkelit
kirjoittanut Hemron/ 25 May 2016

Richard Branson, Lento-Ja Liike-Elämän Kauhukakara!

You don’t learn to walk by following rules. You learn by doing, and by falling over.

Richard Branson, kekseliäs, innovatiivinen, spontaani, innostaja ja mahtava visionääri on tällä viikolla aiheemme. Richard on hämmästyttänyt ja innostanut sekä liike-elämän piirissä että myös olemalla ensimmäinen life coach tietämättään. Richardin myönteinen ja innostava elämänasenne ja nerokkuus liike-elämässä on tuttua monille, ei vain lentomatkustamisesta kiinnostuneille. Monipuolisuus jolla Richard hoitaa liiketoimiaan ja on aina valmis laajentumaan uusille alueille, on ihaitavaa jopa tämän päivän maailmassa. Richard Bransonin Virgin brändin alla on huima määrä menestyneitä eri alojen yrityksiä. Virgin imperiumiin kuuluu lentoyhtiön lisäksi, levy-yhtiö, matkapuhelinoperaattori, autovuokrausta, rautatieyhtiö, virvoitusjuomia, tietokone-ja videopeli yhtiöitä, Formula1 ja jopa avaruusmatkailuun erikoistunut matkanjärjestäjä. Virgin lentoyhtiö näki päivänvalon 1984 ja vaikka matkalla on riittänyt sekä ylä- että alamäkiä, on Branson innostavalla johtajuudellaan ja innovatiivisuudellaan onnistunut selättämään niistä jokaisen.

Richard on kertonut yrittäjäksi tulemisen olleen haavensa jo lapsesta saakka ja pyrkineensä tähän jatkuvasti ja päämäärätietoisesti. Kuusitoistavuotiaana hän perusti oman opiskelija lehden nimeltään Studen. Tämän jälkeen seurasi joukko muita yrityksiä ja ideoita, joita intohimoisesti bisnekseen suhtautuva Richard suolti jatkuvalla tahdilla. Jotkut yrityksistä menetyivät ja toiset eivät, tämä ei kuitenkaan Bransonin tahtia haitannut!  Richard on kotoisin Lontoosta ja lapsuuden ja nuoruuden ystävät luonnehtivatkin Richardia sanomalla hänen joko joutuvan vankilaan tai tulevan miljardööriksi. Kysessä on siis aikamoinen persoonallisuus ja joko tai ihminen, jonka periantamattomuudesta moni voisi ottaa oppia.

Richard Branson ei ole koskaan toiminut yrittäjyys oppaiden mukaan,  vaan antanut virran viedä, tarttunut tilaisuuksiin ja antanut intuition ratkaista monia asioita urallaan. Richard Branson on hyvä esimerkki siitä, kuinka innostus ja intohimo siihen mitä tekee, saa aikaan parempia tuloksia kuin laskelmoitu liike-elämän sääntöjen noudattaminen. Epäonnistuminen ei myöskään ole saanut Richardia lannistumaan, vaan ajanut hakemaan menestystä yhä uudelleen ja päättäväisemmin. Nykyään Richard on aateloitu Elisabeth II toimesta vuonna 1999. Virgin imperiumin omistaja on tällä hetkellä Iso-Britannian seitsemänneksi rikkain henkilö ja tunnettavuudessaan varmastikkin top kolmen joukossa Britanniassa, jos ei jopa koko maailmassa.

Richard Branson on myös kunnostautunut hyväntekeväisyystyössä lukuisissa kohteissa ja halunnut omalta osaltaan olla luomassa parempaa ja oikeudenmukaisempaa maailmaa, kun hänellä on siihen ollut tilaisuus. Maailman hyvinvointi ja ihmisoikeudet ovat olleet tärkeitä asioita Bransonin elämässä. Hän on ollut mukana lukuisissa projekteissa ja hyväntekeväisyys kampanjoissa, tukemassa parempaa ja tasavertaisempaa maailmaa.

Yksityiselämässä Richard Branson on perheenisä ja aviomies, joka on ollut vaimonsa Joanin kanssa naimisissa jo lähes kolmekymmentä vuotta. Pariskunnalla on kaksi lasta, tyttö ja poika ja heidän avio onnensa on ollut harvinaisen pitkäikäinen. Branson on myös kertonut esimerkiksi Nelson Mandelan olevan yksi eniten häntä inspiroineista henkilöistä, joiden elämänkerrasta hän on saanut lisää voimaa jaksaakseen liike-elämää ja sen jatkuvaa painetta ja stressiä. Toisaalta myös fiktiivinen hahmo Peter Pan on ollut suuri innostaja ja motivoiva hahmo Bransonin maailmassa, kertoen hyvin minkälainen persoona Richard Branson on. Branson on onnistunut säilyttämään niin monen aikuisen kadottaman innostuneisuuden ja spontaaniuden ja näillä eväillä luonut itsestään yhden maailman menetyneimmistä henkilöistä! Tämä uskomattoman innostava henkilö todistaa sen että meidän kaikkien tulisi elää omaa unelmaamme eikä antaa vastoinkäymisten lannistaa.