Lentokoneruoka Jakaa Mielipiteet

post thumb
Artikkelit
kirjoittanut Hemron/ 08 Jul 2016

Lentokoneruoka Jakaa Mielipiteet

Tänään kirjoitamme aiheesta, joka puhuttaa, etenkin paljon lentäviä jatkuvasti, nimittäin lentokoneruoasta. Lentokoneessa tarjottava ruoka jakaa mielipiteet, ja eri lentoyhtiöiden välillä on todella paljon eroja. Suuri osa, esimerkiksi halpalentoyhtiöistä, ei tarjoa matkustajille lainkaan ruokaa, tai edes juomista lennolla. Useilla lentoyhtiöillä on tapana tarjota matkustajille, lyhyillä reittilennoilla, esimerkiksi vesipullo, valinnainen juoma, ja täytetty sämpylä. Lähes kaikilla lennoilla, voi ostaa välipalaksi esimerkiksi snackseja, kuten perunalastuja tai pähkinöitä, maksua vastaan. Myös joitain muita ruokia, kuten nuudeleita, tai salaatteja, saattaa olla ostettavissa.

Onneksi vielä on olemassa lentoyhtiöitä, joilla on kunnollista ruokaa lennoillaan, ja vieläpä ilmaiseksi. Hyviä esimerkkejä näistä lentoyhtiöistä, on esimerkiksi Turkish Airlines, sekä monet aasialaiset lentoyhtiöt. Aasialaisia lentoyhtiöitä on tutkimusten mukaan, kiitelty paljon laadukkaasta lentokoneruoasta. Muun muassa Thai Airways, Cathay Pacific, sekä Japan Airlines, tarjoavat lennoillaan huippuhyvää ruokaa, jonka saa parhaassa tapauksessa, valita itse menusta. Siihen verrattuna Finnairin tarjoama mustikkamehu, on täysin ala-arvoista. Lentöyhtiöiden ruoista huomaa helposti, minkä maalainen lentoyhtiö on kyseessä. Japanilaisella lentöyhtiöllä tarjotaan sushia, Emirates Airlinesilla itämaista ruokaa, ja ranskalaisella, tarjolla saattaa olla kokonainen patonki, sekä juustoa, ja leivos. Kohdemaan ruokakulttuuriin tutustuminen, alkaa siis parhaimmillaan jo lennon aikana!

Monet eivät pidä lennoilla tarjottavista ruoista, ja siihen on helppo löytää syitä. Useimpien lentöyhtiöiden ruoka valmistetaan viikkoja, tai jopa kuukausia etukäteen, ja säilytetään pakastimessa. Se ikävä kyllä, vähentää suurissa erissä tehtävän lentokoneruoan maistuvuutta entisestään. Lennoilla ei valitettavasti ole rajattomia mahdollisuuksia ruokailuun, sillä kaiken ruoan tulee olla pakattua, ja suhteelliseen pieneen tilaan mahtuvaa, jotta aterioita voidaan lennolle ottaa mukaan, jopa satoja.