Finnair – Kotimainen Ylpeys

post thumb
Artikkelit
kirjoittanut Hemron/ 24 Sep 2016

Finnair – Kotimainen Ylpeys

Tänään lentoyhtiön esittelyssä on kotimainen ja suomalaisten ylpeys Finnair. Finnair harjoittaa reitti- ja lentolomaliikennettä kotimaassa ja ulkomailla. Yhtiö on perustettu alunperin nimellä Aero O/Y vuonna 1923 ja on näin maailman viidenneksi vanhin edelleen toimivista lentoyhtiöistä. Finnairin kotikenttä on Helsinki-Vantaan lentokenttä ja sen reittiverkosto yhdistää Aasian, Pohjois-Amerikan ja Euroopan pohjoiset alueet. Finnair on inspiroitunut muotoilussaan kotimaisesta puhtaasta luonnosta.

Lentoyhtiön missio on tarjota Helsingin kautta pohjoisen pallonpuoliskon sujuvimmat ja nopeimmat lentoyhteydet. Tällä hetkellä yhtiön tavoite on kaksinkertaistaa Finnairin Euroopan ja Aasian välinen liikenne vuoteen 2020 mennessä. Finnair on ainoa pohjoismainen neljän tähden lentoyhtiö Skytrax-luokituksessa ja se on oneworld-allianssin jäsen. Finnairin liikevaihto oli vuonna 2015 2 324 miljoonaa euroa ja palveluksessa oli vuoden loppuun mennessä 4800 henkilöä. Suomen valtio omistaa Finnairin osakkeista 55,8 prosenttia.

Aurinkomatkat, Suomen Matkatoimisto ja maapalveluyhtiö Northport ovat Finnairin tytäryhtiöitä. Finnair omistaa myös ruotsalaisen FlyNordic-halpalentoyhtiön. Finnair kuitenkin myi FlyNordicin norjalaiselle Norwegian Air Shuttle -halpalentoyhtiölle ja kauppa toteutettiin osakevaihtona. Kaupan seurauksena Finnair omistaa toiseksi eniten Norwegianista. Yhtiö kuitenkin myi vuonna 2013 koko osakkeen omistuksensa Norwegianin osakekannasta.

Täsmällinen lentoyhtiö

Finnair on turvallinen lentoyhtiö, sillä sillä on ollut vain kolme matkusjien kuolemiin liittynyttä onnettomuutta koko historiansa aikana ja nämä kaikki tapahtuivat yhtiön toimiessa Aero-nimellä. 2012 Finnair sai tunnustusta saksalaisen lento-onnettomuustutkintatoimisto JACDEC:lta maailman turvallisimpana lentoyhtiönä. Vuonna 013 Finnair listattiin maailman täsmällisimmäksi lentoyhtiöksi.

Uusia kohteita vuodelle 2017

Finnair tiedotti syyskuussa 2016 avaavansa suorat reittilennot San Franciscoon ja Alicanteen kesällä 2017. Yhtiö aloittaa lentämisen San Fraciscoon 1.6.-30.9.2017 välisenä aikana kolmesti viikossa tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Uusi reitti on osa Finnairin yhteishanketta American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian kanssa. Finnair lentää kesällä 2017 San Franciscon lisäksi New Yorkiin, Chicagoon ja Miamiin. Lisäksi kesän 2017 tarjonnassa on uusi reitti Espanjan Alicanteen, jonne Finnair lentää neljä kertaa viikossa 26.3.-27.10.2017 välisenä aikana. Yhtiö lisää myös kaksi viikkovuoroa lisää Malagaan kesä-heinäkuussa ja tarjoaa yhteensä 11 viikkovuoroa Malagaan kesäkaudella. Elokuussa Finnair kertoi avaavansa kesällä 2017 uudet reitit Menorcaan ja Ibizaan.