Euroopan Lentoliikenne

post thumb
Artikkelit
kirjoittanut Hemron/ 27 Jul 2016

Euroopan Lentoliikenne

Euroopan taivaalla käy kuhina kun seurataan lentokarttaa reaaliajassa. Kartalla näkyy kaikki lennot kaupallisista lennoista yksityisiin koneisiin sekä myös sotilaskoneet. Tämä uskomaton sivusto kertoo jopa lentonopeudet lentonopeudet ja lentokorkeudet. Tämä mielenkiintoinen sivusto auttaa hahmottamaan miten täynnä ilmatila todellakin on koneita ja kuinka aktiivista lentomatkustaminen sen kaikissa muodoissaan on nykyään.

Ei siis ihme että lennonjohdolla on niin suuri vastuu ja työmäärä, kun lentojen määrät ovat jatkuvassa nousussa. Lentoreittien suunnittelu vaatiikin tarkkaa työtä ja ajoitusta, että kokonaisuus pysyisi kasassa ja turvallisena. Lentomatkustuksen arvellaan tuplaantuvan seuraavan 15 vuoden kuluessa, joten taivaalla tulee jatkossa olemaan huomattavasti suurempi määrä koneita.

Suurimmat ja kiireisimmät keskittymät lentoliikenteessä ovat Keski-Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Kaakkois-Thaimaan päällä, kertoen turismin jaq liikematkustuksen valtavasta määrästä näillä alueilla. Flightradar24 sivusto on todella upea tapa seurata maailman lentoliikennettä sillä se on paitsi ajantasainen niin myös todella hyvän grafiikan omaava sivusto.

Kuulostaa uskomattomalta mutta päivittäin ilmaan nousee yli 100 000 lentoa, jotka kuljettavat ihmisiä eri kohteisiin maailmassa. Ilmailu tuottaa myös rahallisesti todella suuria summia, sillä pelkästään yhdessä vuodessa ilmailualan tuottama rahamäärä liikkuu niinkin huikeissa määrissä kuin 2 200 000 000 000 euroa.

Miksi sitten lentämisestä on tullut nyky ihmisen pääasiallinen matkustuskeino? Syitä ovat mm. lentämisen edulliset hinnat nykyään, lentämisen nopeus, lentojen turvallisuus ja lentoreittien todella laaja-alainen kattaus. Lentämällä pääsee tänä päivänä lähes joka puolelle maailmaa todella nopeasti ja vaivattomasti.

Ihmisten tietoisuus lentämisestä on myös kasvanut huimaa vauhtia ja yhä vähemmän on ihmisiä jotka pelkäävät lentämistä. Turvallisuuteen ollaankin panostettu jatkuvasti ja se on aivan toista luokkaa, kuin mitä se oli esimerkiksi 20 vuotta takaperin.

Maailman vilkkaimmat lentoreitit ovat koko maailman osalta:

Sydney-Melbourne
Seoul-Jeju
Barcelona-Madrid
Euroopan osalta:

Amsterdam-Lontoo Heathrow
Pohjois-Amerikan osalta:

Los Angeles-San Diego
Los Angeles-Las Vegas
Honolulu-Kahului