Budjettilentämisen Kehittyminen

post thumb
Uncategorized
kirjoittanut Hemron/ 04 Mar 2016

Budjettilentämisen Kehittyminen

Lentäminen oli vielä parikymmentä vuotta sitten lomailumuoto, johon vain rikkailla oli varaa. Tämä on etenkin viimeisen kynmmenen vuoden aikana muuttunut suuresti, ja halpalentoyhtiöitä on tullut paljon lisää. Halpalentoyhtiöiden lisääntyminen lentomarkkinoilla on myös selkeästi alentanut muiden lentoyhtiöiden lentojen hintoja. Kun markkionilla on lentoyhtiöitä, jotka tarjoavat saman reitin lentoja puolet halvemmalla, on toisenkin yhtiön laskettava lentojen hintoja, jotta ne pysyvät kilpailukykyisenä.

Lentojen edullistuminen on tuonut lentomatkustamisen kaikkien saataville. Nykyään Suomesta pääsee lentämään halvemmalla Euroopan kaupunkeihin, kuin junalla keski-Suomeen. Tämän ansioista jokaisella suomalaisella on mahdollisuus matkustaa lentäen. Toki lennnot moniin kohteisiin ovat vieläkin hyvin kalliita, mutta jos valitsee lentoajankohdan oikein, ja varaa liput ajoissa, voi lomailussa säästää pitkän pennin.

Kun lentoyhtiöt ovat halventaneet hintojaan, on samalla myös palvelu lennoilla huonontunut huomattavasti, ja jokaisesta matkalaukusta, tai lennolla syötävistä tai juotavista saa maksaa lisää. Muistelen hyvällä aikoja, jolloin lennoilla sai kunnon lämpimän aterian, ja mikä parasta, se kuului vielä lennon hintaan. Tänä päivänä saat maksaa parhaassa tapauksessa vedestäkin, ainakin jos lennät budjettimatkailuun erikoistuneella lentoyhtiöllä. Onko tämä ruoaton ja matkalaukuton matkailu sitten sen arvoista? Kyllä se on. Vaikka lennot eivät enää ole pelkkää luksusta, ovat ne yhä sitä, jos valitset maksaa lennostasi enemmän. Halvat lennot tuovat matkustamisen kaikkien saaataville, ja nuoret opiskelijatkin pääsevät reissaamaan ja näkemään maailmaa pysyen silti oman matkabudjetin sisällä.